Χαρτοφυλάκια "κόκκινων" δανείων €630 εκατ. πούλησε η doValue
Χαρτοφυλάκια "κόκκινων" δανείων €630 εκατ. πούλησε η doValue

Χαρτοφυλάκια "κόκκινων" δανείων €630 εκατ. πούλησε η doValue

Το Project Souq είναι μια από τις μεγαλύτερες πωλήσεις χαρτοφυλακίων NPL στη δευτερογενή αγορά στην Ευρώπη.
RE+D magazine
23.02.2023

Την ολοκλήρωση του Project Souq, που προβλέπει την πώληση στην Intrum δύο χαρτοφυλακίων μη εξυπηρετούμενων δανείων (NPL) μικτής λογιστικής αξίας περίπου €630 εκατ. που συνδέονται με τις τιτλοποιήσεις Cairo 1 και Cairo 2, ανακοίνωσε η doValue.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση η συναλλαγή δομήθηκε, εκτελέστηκε και ολοκληρώθηκε από την doValue Greece σε συνθήκες αστάθειας στην αγορά και υποστηρίζει την επίτευξη των στόχων του επιχειρηματικού σχεδίου των δύο τιτλοποιήσεων. Παράλληλα η doValue Greece διατηρεί τη διαχείριση των δύο χαρτοφυλακίων μέσω μιας νέας σύμβασης διαχείρισης με την Intrum που απέκτησε τα δύο χαρτοφυλάκια.

Η διαδικασία πώλησης υποστηρίχθηκε από την doLook, την ψηφιακή πλατφόρμα διαπραγμάτευσης Μη Εξυπηρετούμενων Δανείων την οποία η doValue έχει από κοινού αναπτύξει με την Fintech εταιρεία Debitos, αποδεικνύοντας την ικανότητα της doValue να αξιοποιεί καινοτόμες πλατφόρμες για την υλοποίηση διαφορετικών στρατηγικών για λογαριασμό των πελατών της.

Η Hellenic Finance ενήργησε ως χρηματοοικονομικός σύμβουλος για τη διαδικασία πώλησης. 

Το Project Souq είναι μια από τις μεγαλύτερες πωλήσεις χαρτοφυλακίων NPL στη δευτερογενή αγορά στην Ευρώπη και η πρώτη συναλλαγή NPL στη δευτερογενή αγορά στην πλατφόρμα doLook που υλοποιήθηκε στην Ελλάδα.