Με απόδοση 4,9% πουλήθηκε χαρτοφυλάκιο σούπερ μάρκετ στη Μεγάλη Βρετανία
Με απόδοση 4,9% πουλήθηκε χαρτοφυλάκιο σούπερ μάρκετ στη Μεγάλη Βρετανία

Με απόδοση 4,9% πουλήθηκε χαρτοφυλάκιο σούπερ μάρκετ στη Μεγάλη Βρετανία

Ειρήνη Θεοφανίδου
05.07.2022

Χαρτοφυλάκιο με δύο σούπερ μάρκετ στη Μεγάλη Βρετανία απέκτησε η Supermarket Income REIT για €96,3 εκατ. (χωρίς τα έξοδα απόκτησης), που αντικατοπτρίζει το συνδυασμένη καθαρή αρχική απόδοση 4,9%.

Τα καταστήματα περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, σουπερ μάρκετ της αλυσίδας Tesco και Asda καθώς και ένα M&S Foodhall. 

Συγκεκριμένα το REIT απέκτησε την έκταση 18,7 στρεμμάτων στο Chineham, στο Basingstoke από την Tellon Capital, που περιλαμβάνει 6.000 περίπου τμ χώρους σούπερ μάρκετ (Tesco), ένα πρατήριο βενζίνης 16 αντλιών και 878 θέσεις στάθμευσης.

Το κατάστημα είναι ένας διαδικτυακός κόμβος για την Tesco, με 13 φορτηγά παράδοσης κατ' οίκον και εγκατάσταση Click & Collect στο χώρο στάθμευσης αυτοκινήτων. Το ακίνητο περιλαμβάνει επίσης ένα M&S Foodhall. Το σούπερ μάρκετ Tesco έχει υπολειπόμενη διάρκεια μίσθωσης 12 ετών με δέσμευση συμβολαίου για 5 χρόνια.

Επιπλέον η εταιρεία απέκτησε ένα κατάστημα Asda στο Carcroft του Doncaster, συνολικής επιφανείας 4.500 περίπου σε οικόπεδο 5,2 στρεμμάτων με 340 θέσεις στάθμευσης.

Η Asda λειτουργεί σε αυτό το σημείο  από τη δεκαετία του 1970, με το κατάστημα να ανακαινίζεται πλήρως το 2019. Το κατάστημα υποστηρίζει το online shop της Asda στην περιοχή μέσω του Click & Collect. Το ακίνητο αποκτήθηκε μέσω συναλλαγής απευθείας πώλησης και επαναμίσθωσης με την Asda με νέα μίσθωση 100 ετών με 5ετείς αυξήσεις ενοικίων που συνδέονται με τον ΔΤΚ (με ανώτατο όριο 2,5% και κατώτατο όριο 0,0%).

Ο Ben Green, Διευθυντής της Atrato Capital Limited, Επενδυτικός Σύμβουλος της Supermarket Income REIT plc, δήλωσε: «Αυτές οι εξαγορές ενισχύουν περαιτέρω και συμπληρώνουν το χαρτοφυλάκιο της ΑΕΕΑΠ. Το Chineham Park ήταν μια σπάνια ευκαιρία να αποκτήσεις ένα Tesco, ένα M&S Foodhall και ένα Iceland σε μία μόνο συναλλαγή. 

Η εξαγορά της Asda αντιπροσωπεύει το περιουσιακό στοιχείο με τη μεγαλύτερη διάρκεια στο χαρτοφυλάκιο με πολύ μεγάλη μίσθωση 100 ετών. Είμαστε ενθουσιασμένοι με το επίπεδο της χρηματοδοτικής υποστήριξης που λάβαμε από τις υφιστάμενες και τις νέες τράπεζες επιβεβαιώνοντας την εύρωστη φύση του κλάδου των σουπερ μαρκετ».