"Χρυσές" εποχές για τα Family Offices παρά την ύφεση
"Χρυσές" εποχές για τα Family Offices παρά την ύφεση

"Χρυσές" εποχές για τα Family Offices παρά την ύφεση

Το 80% των επαγγελματιών των Family Offices λαμβάνουν μπόνους απόδοσης που μπορεί να ξεπεράσει το 200% του βασικού τους μισθού.
RE+D magazine
26.07.2023

Ιδιαίτερη ανάπτυξη γνωρίζουν τα family offices εταιρικές δομές που έχουν στόχο την διαχείριση της περιουσίας εξαιρετικών εύπορων οικογενειών τα οποία σήμερα αριθμούν σε 20.000 παγκοσμίως κυρίως σε ΗΠΑ και Ευρώπη.

Η Ευρώπη η οποία φιλοξενεί το ένα τέταρτο των δισεκατομμυριούχων του κόσμου είναι η έδρα μερικών από τα παλαιότερα εγκατεστημένα Οικογενειακά Γραφεία με την Ελβετία, τη Γερμανία, τη Ιταλία και τη Ισπανία, να φιλοξενούν σημαντικές οικογενειακές επιχειρήσεις που δημιουργούν εκπληκτικό πλούτο. Ενδιαφέρον αποτελεί το γεγονός ότι η συντριπτική πλειοψηφία των Οικογενειακών Γραφείων στην Ευρώπη ιδρύθηκε μετά τη χιλιετία με τα μισά σχεδόν από αυτά να έχουν ιδρυθεί μετά το 2010. 

Τον τελευταίο χρόνο, τα αυξανόμενα επιτόκια που ήρθαν για να αντιμετωπίσουν τον υψηλό πληθωρισμό, σε συνδυασμό με την αλλαγή στην πολιτική των Κεντρικών Τραπεζών που αφορά στην παροχή ρευστότητας έχουν δημιουργήσει μεγάλη αβεβαιότητα αναγκάζοντας Family offices να επανεξετάζουν συνεχώς το στρατηγικό τους σχεδιασμό με τις περισσότερες οικογένειες να αναμένουν αποδόσεις μεταξύ 7% και 10%.

Οι χρυσές αποδόσεις των golden boys 

Σύμφωνα με την έκθεση “2023 Family Office Compensation Benchmark Report”, που είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας του Ομίλου Agreus και της KPMG Private Enterprise το κόστος λειτουργίας των Family Offices αντιστοιχεί συνήθως στο 0,1% - 0,5% του υπό διαχείριση ενεργητικού τους

Στην έκθεση που βασίστηκε στις απαντήσεις περισσότερων από 650 CEOs  Family Offices από όλες τις ηπείρους, αξιολογούνται τα μισθολογικά επίπεδα, το ιστορικό σταδιοδρομίας, τα δημογραφικά στοιχεία των εργαζομένων σε αυτά παγκοσμίως, και παρουσιάζονται βασικές πληροφορίες για τις αναδυόμενες τάσεις του κλάδου.

Ανάμεσα στα συμπεράσματα είναι οτι το 41% των Family Offices διεύρυνε το μέγεθος των ομάδων τους το 2022 και ένα επιπλέον 40% σχεδιάζει να κάνει προσλήψεις το 2023, ενδεικτικό της ανάπτυξης που αναμένεται στα επόμενα χρόνια. Το 80% των στελεχών των Family Offices λαμβάνουν μπόνους απόδοσης που μπορεί να ξεπεράσει το 200% του βασικού τους μισθού και το 58% έλαβε αύξηση μισθού το 2022.