Υπερκάλυψη 4 φορές για το ομόλογο της Εθνικής Τράπεζας
Υπερκάλυψη 4 φορές για το ομόλογο της Εθνικής Τράπεζας

Υπερκάλυψη 4 φορές για το ομόλογο της Εθνικής Τράπεζας

Η τελική απόδοση διαμορφώθηκε στο 4,5%.
RE+D magazine
23.01.2024

Πάνω από 4 φορές καλύφθηκε η ζήτηση για το ομόλογο που εξέδωσε η Εθνική Τράπεζα.

Οπως αναφέρει η τράπεζα σε σχετική ανακοίνωση η συναλλαγή προσέλκυσε το ενδιαφέρον των επενδυτών συγκεντρώνοντας προσφορές ύψους πάνω από €2,4δισ. από περισσότερους από 200 επενδυτές υπερκαλύπτοντας κατά περισσότερο από 4 φορές το ποσό της έκδοσης. Πρόκειται για το μεγαλύτερο βιβλίο που έχει καταγραφεί σε έκδοση ομολόγου υψηλής εξασφάλισης από ελληνική τράπεζα τα τελευταία χρόνια. 

Λόγω ισχυρού επενδυτικού ενδιαφέροντος, η τελική απόδοση διαμορφώθηκε στο 4,5%, έναντι αρχικής καθοδήγησης 5,0%. Η τελική απόδοση αντιστοιχεί σε spread περίπου 181 μ.β. πάνω από το αντίστοιχο mid-swap. Περαιτέρω, το 85% του βιβλίου διατέθηκε σε ξένους θεσμικούς επενδυτές. Πάνω από το 70% κατανεμήθηκε σε Διαχειριστές Κεφαλαίων (Asset Managers), Ασφαλιστικά και Συνταξιοδοτικά Ταμεία. 

Σύμφωνα με την ΕΤΕ η επιτυχία του εγχειρήματος, αποτέλεσμα της διαφοροποιημένης ζήτησης που σημειώθηκε από μία πιο ευρεία επενδυτική βάση σε σχέση με το πρόσφατο παρελθόν, αποτελεί έμπρακτη επιβεβαίωση της εμπιστοσύνης στην Εθνική τράπεζα και στις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας.