Η Patrizia "σήκωσε" €220 εκατ. για πανευρωπαϊκό fund ακινήτων
Η Patrizia "σήκωσε" €220 εκατ. για πανευρωπαϊκό fund ακινήτων

Η Patrizia "σήκωσε" €220 εκατ. για πανευρωπαϊκό fund ακινήτων

Το ποσό των €220 εκατ. συγκέντρωσε η Patrizia για το πανευρωπαϊκό ταμείο ακινήτων της Patrizia PanEuropean Property Limited Partnership.
18.12.2020

Στόχος να ξεπεράσει η αξία του χαρτοφυλακίου του το 1 δις. ευρώ το 2021

Όπως ανακοίνωσε η εταιρεία το νέο fund έχει εξασφαλίσει τα κεφάλαια από 11 θεσμικούς επενδυτές. Το ταμείο διευθύνεται από τον Flavio Casero και τον Amirali Kasraie.

Φέτος, το fund έχει πραγματοποιήσει περισσότερα από 330 εκατομμύρια ευρώ εξαγορών, αυξάνοντας την συνολική αξία του χαρτοφυλακίου σε πάνω από 800 εκατομμύρια ευρώ, με σκοπό να ξεπεράσει το 1 δισεκατομμύριο ευρώ το 2021. Οι πιο πρόσφατες συναλλαγές περιλαμβάνουν την απόκτηση αποθηκευτικού χώρου της Amazon επιφανείας 75.000 τ.μ. στη Μαδρίτη και αποθήκες 54.000 τ.μ. στο Veghel της Ολλανδίας.

Η επενδύσεις της φετινής χρονιάς αύξησαν τη συνολική στάθμιση του Ταμείου στον τομέα της εφοδιαστικής σε περίπου ένα τρίτο, και στον τομέα των γραφείων σε ένα ακόμη τρίτο, με το υπόλοιπο να περιλαμβάνει λιανικό εμπόριο και κατοικίες.

Το χαρτοφυλάκιο αποδείχθηκε ανθεκτικό καθόλη την διάρκεια της πανδημίας COVID-19, με την πληρότητα να παραμένει υψηλή στο 98% και την είσπραξη ενοικίων προς το παρόν στο 99%.