Προκηρύσσεται ξανά το Θριάσιο
Προκηρύσσεται ξανά το Θριάσιο

Προκηρύσσεται ξανά το Θριάσιο

Μέσα στις επόμενες δέκα ημέρες θα προκηρυχθεί από την ΓΑΙΑΟΣΕ ο διεθνής ανοικτός διαγωνισμός
Share Copy Link
RE+D magazine
11.05.2009

Μέσα στις επόμενες ημέρες θα προκηρυχθεί από την ΓΑΙΑΟΣΕ ο διεθνής ανοικτός διαγωνισμός για την κατασκευή εμπορευματικού κέντρο στο Θριάσιο Πεδίο, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο υπουργός Υποδομών Δημήτρης Ρέππας.

Το έργο συνολικού κόστους περίπου €150 εκατ, θα υλοποιηθεί με παραχώρηση έργου σε μια έκταση, ιδιοκτησίας της ΓΑΙΑΟΣΕ, 2.200 στρεμμάτων, ενώ οι στεγασμένοι χώροι θα καλύπτουν περίπου 240 στρέμματα.

Για την κατασκευή του έργου προβλέπονται τρεις περίοδοι:

  • Η πρώτη περίοδος είναι διάρκειας 18 μηνών, μέσα στους οποίους θα κατασκευαστούν κτίρια που θα στεγάσουν χώρους περίπου 50 στρεμμάτων.
  • Η δεύτερη περίοδος θα είναι διάρκειας 60 μηνών στη διάρκεια των οποίων θα στεγαστούν χώροι έκτασης 170 στρεμμάτων.
  • Υπάρχει και μια τρίτη περίοδος διάρκειας πέντε ετών, από την ολοκλήρωση της β' περιόδου όπου θα γίνουν προαιρετικά αποθηκευτικοί χώροι σε έκταση περίπου 70 στρεμμάτων.

Σε ό,τι αφορά το οικονομικό σκέλος της συμφωνίας, όπως διευκρίνισε ο υπουργός, ο επενδυτής θα καταβάλλει στη ΓΑΙΑΟΣΕ ένα ετήσιο εγγυημένο αντάλλαγμα, το ύψος του οποίου δεν προσδιορίστηκε, καθώς και ένα ποσοστό επί του κύκλου εργασιών, το οποίο όμως δεν μπορεί να είναι μικρότερο από το ετήσιο αντάλλαγμα. Επίσης, ο επενδυτής θα παραχωρήσει στη ΓΑΙΑΟΣΕ το 15% των μετοχών της εταιρίας.

Σημειώνεται ότι ο ΟΛΠ έχει εκφράσει το ενδιαφέρον του να συμμετάσχει στον επικείμενο διαγωνισμό για το εμπορευματικό κέντρο, μέσω της θυγατρικής Logistics ΟΛΠ επιδιώκοντας τη σύμπραξη με μια μεγάλη κατασκευαστική εταιρεία 7ης τάξης και μια ακόμη ξένη η εγχώρια μεταφορική εταιρεία που δραστηριοποιείται στο λιμάνι του Πειραιά.

Υπενθυμίζεται ότι ο προηγούμενος διαγωνισμός για την επιλογή του ιδιώτη παραχωρησιούχου ματαιώθηκε τον Ιούνιο του 2009, ύστερα από την αποχώρηση της αναδόχου κοινοπραξίας Ελλάκτωρ - Goldair Cargo - TEOTEC - Hellenic Logistics Transport.