Χτίζει ΑΕΕΑΠ με χαρτοφυλάκιο €1 δισ η Premia Properties
Χτίζει ΑΕΕΑΠ με χαρτοφυλάκιο  €1 δισ η Premia Properties

Χτίζει ΑΕΕΑΠ με χαρτοφυλάκιο €1 δισ η Premia Properties

Με γοργούς ρυθμούς προχωρούν οι διαδικασίες της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου της Premia Properties.
RE+D magazine
17.06.2021

Στα μέσα Ιουλίου η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε η διοίκηση της εταιρείας σε δημοσιογράφους η ΑΜΚ εκτιμάται ότι θα πραγματοποιηθεί κατά τη δεύτερη με τρίτη εβδομάδα του Ιουλίου καθώς το ενημερωτικό δελτίο για την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου έχει υποβληθεί στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και αναμένεται η έγκριση του στις αρχές του μήνα. Σημειώνεται ότι ο βασικός μέτοχος, η σουηδική εταιρεία Sterner Stenhus συμφερόντων του Ελληνοσουηδού επιχειρηματία Ηλία Γεωργιάδη, έχει δεσμευτεί ότι θα καλύψει τουλάχιστον τα 5,5 εκατ. ευρώ του σκέλους της αύξησης που θα πραγματοποιηθεί με καταβολή μετρητών.

Οπως είπε ο κ. Κωνσταντίνος Μαρκάζος, Δ/νων Σύμβουλος της εταιρείας "η Premia χτίζει τα θεμέλια έτσι ώστε να μετατραπεί σε ΑΕΕΑΠ έχοντας στόχο σε βάθος τριετίας να έχει ενεργητικό περίπου €300 εκατ. και στην πενταετία να φθάσει η αξία του χαρτοφυλακίου το €1 δισ.

Βασικός στόχος της διοίκησης και των βασικών μετόχων της Premia, που θα εξυπηρετήσει και το ευρύτερο σχέδιο μετατροπής της σε ΑΕΕΑΠ, είναι η διεύρυνση του free float σε επίπεδα άνω του 50%, με είσοδο νέων μετόχων, ενώ η εταιρεία έχει απευθυνθεί και σε διεθνείς επενδυτές.

H επικείμενη ΑΜΚ

Οσον αφορά στην αύξηση υπενθυμίζεται ότι θα γινει με εισφορά 7 ακινήτων συνολικής αξίας € 54,6 εκατ. (μέσω εισφοράς μετοχών των 6 εταιρειών που τα εκμεταλλεύονται) καθώς και ομόλογα έκδοσης της Εταιρείας που θα μειώσουν το χρέος της Εταιρείας κατά €4 εκατ., και με μετρητά, έως του ποσού των € 47,5 εκατ.

Συγκεκριμένα θα εισφερθούν από την Sterner Stenhus Greece συμφερόντων του επιχειρηματία Η. Γεωργιάδη

 1. Κτίρια αποθηκών logistics, συνολικής επιφανείας 11.982,05 τ.μ., στη θέση «Δύο Πεύκα», στον Δήμο Ασπροπύργου Αττικής εκμισθωμένο στη Friesland Campina Hellas A.E. Το ακίνητο αποτιμήθηκε στα €15.212.072  

 2. Αποθήκη logistics, συνολικής επιφανείας 7.298 τ.μ., στον Δήμο Ασπροπύργου Αττικής, εκμισθωμένο στη MEDITERRANEAN LOGISTICS ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΕΩΝ ΔΙΑΝΟΜΩΝ. Το ακίνητο αποτιμήθηκε στα € 4.276.010.

 3. Κτίρια αποθηκών logistics, συνολικής επιφανείας 15.664,30 τ.μ., στην Μάνδρας Αττικής, εκμισθωμένο στη Henkel Hellas ABEE. Το ακίνητο αποτιμήθηκε στα € 6.384.157

 4. Δύο κατάστηματα Το πρώτο επιφανείας 1.374,35 τ.μ., στον Δήμο Κατερίνης, μισθωμένο στην ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ και αξία αποτίμησης € 2.204.000 και 

5. Kατάστημα επιφανείας 4.194 τ.μ., στο 7ο χλμ. Ε.Ο. Καλαμάτας-Τρίπολης, μισθωμένο στην PRAKTIKER HELLAS και αξία αποτίμησης € 4.908.000

6. Αποθήκες logistics, συνολικής επιφάνειας 25.724,78 τ.μ., στο 1ο χλμ. της Επαρχιακής Οδού Σίνδου-Χαλάστρας, εκμισθωμένο στην εταιρεία «ΣΗΓΚΑΛ ΔΙΑΜΕΤΑΦΟΡΙΚΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Ε.Π.Ε. Το ακίνητο αποτιμήθηκε στα € 14.821.000. Από την Elias Tsiklos Holdings (ΝΟΕ)

7. Αποθήκες logistics, επιφανείας 10.148,82 τ.μ. στον Δήμο Ελευσίνας Αττικής, εκμισθωμένο στην SYNERGY IN SUPPLY CHAIN A.E.. Το ακίνητο αποτιμήθηκε στα € 6.670.000.

Σημειώνεται, τέλος, ότι όπως σημείωσε ο κ. Μαρκάζος, δεν αποκλείεται μελλοντικά να υπάρξει και νέα ΑΜΚ, ενώ η «ατζέντα» της ενίσχυσης της Premia περιλαμβάνει και την έκδοση ομολογιακού, νέες εισφορές περιουσιακών στοιχείων, εξαγορές κ.α.