Κροίσος του real estate δημιουργεί φάρμα κάνναβης σε μικροσκοπικό νησί στην Ιρλανδία
Κροίσος του real estate δημιουργεί φάρμα κάνναβης σε μικροσκοπικό νησί στην Ιρλανδία

Κροίσος του real estate δημιουργεί φάρμα κάνναβης σε μικροσκοπικό νησί στην Ιρλανδία

Η Peel Group θέλει να αναπτύξει εγκαταστάσεις στο Isle of Man.
RE+D magazine
28.02.2022

Μια τεράστια φάρμα μαριχουάνας θα μπορούσε σύντομα να αναπτυχθεί σε ένα μικρό νησί μεταξύ του Ηνωμένου Βασιλείου και της Ιρλανδίας.

Η Peel Group, μια κτηματομεσιτική εταιρεία υπό την ηγεσία του 79χρονου δισεκατομμυριούχου John Whitaker, του προέδρου και του μεγαλύτερου μετόχου της εταιρείας, θέλει να αναπτύξει εγκαταστάσεις καλλιέργειας κάνναβης £100 εκατ (136 εκατομμυρίων δολαρίων) στο Isle of Man, όπου έχει την έδρα της. 

Η προτεινόμενη εγκατάσταση, που βρίσκεται στο περιθώριο της πρωτεύουσας Ντάγκλας, θα χρησιμοποιηθεί για την παραγωγή φαρμακευτικής κάνναβης που στη συνέχεια θα διανέμεται σε όλο τον κόσμο και θα συνταγογραφείται στους ασθενείς. 

Ωστόσο, το αυτοδιοικούμενο έθνος δεν έχει ακόμη νομιμοποιήσει την φαρμακευτική κάνναβη, πράγμα που σημαίνει ότι η κάνναβη που παράγεται στις εγκαταστάσεις δεν θα μπορούσε να συνταγογραφηθεί για χρήση στη Νήσο του Μαν.

Βρίσκεται στη μέση της Θάλασσας της Ιρλανδίας, η οικονομία της νήσου βασίζεται κυρίως στη χρηματοδότηση, ενώ ο τουρισμός και η γεωργία είναι επίσης βασικοί τομείς. 

Ο Chris Eves, οικονομικός διευθυντής του Peel Group, είπε στο CNBC ότι η κάνναβη θα μπορούσε να είναι μια κερδοφόρα νέα βιομηχανία για το νησί. «Πιστεύω ότι η φαρμακευτική κάνναβη, είναι η επόμενη πραγματική ευκαιρία για το νησί χαράζοντας μια πορεία σε αυτή την πλευρά του Ατλαντικού», είπε ο Eves, προσθέτοντας ότι οι ΗΠΑ και ο Καναδάς έχουν ήδη κάνει μια δυνατή αρχή στον συγκεκριμένο τομέα. 

Οι φωτορεαλιστικές εικόνες απεικονίζουν μια τοποθεσία με περίπου 10 κτίρια, συμπεριλαμβανομένων αποθηκών και γραφείων.  «Αυτό που σχεδιάζουμε να αναπτύξουμε εδώ είναι ατμοσφαιρικά σφραγισμένες μονάδες», είπε ο Eves, προσθέτοντας ότι οι εγκαταστάσεις θα «διασφαλίσουν τη μέγιστη ισχύ» του προϊόντος.