Νέο jv €3δισ. για επενδύσεις σε last mile logistics στην Ευρώπη
Νέο jv €3δισ. για επενδύσεις σε last mile logistics στην Ευρώπη

Νέο jv €3δισ. για επενδύσεις σε last mile logistics στην Ευρώπη

Στο στόχαστρο βιομηχανικά περιουσιακά στοιχεία εντός και κοντά σε μεγάλες μητροπολιτικές περιοχές και ακίνητα «last mile»
RE+D magazine
26.01.2022

Ο όμιλος QuadReal Property και η πανευρωπαϊκή εταιρεία urban logistics, Valor Real Estate Partners, επέκτειναν τη συνεργασία τους με τη δημιουργία μιας ακόμη κοινοπραξίας.

Στόχος της κοινοπραξίας είναι να επενδυθούν επιπλέον €3 δισ. σε περιουσιακά στοιχεία αστικής εφοδιαστικής (urban logistics) που βρίσκονται κυρίως στο Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γαλλία και τη Γερμανία.

Σύμφωνα με το δελτίο τύπου της QuadReal, η στρατηγική προστιθέμενης αξίας και ανάπτυξης του νέου οχήματος θα επικεντρωθεί σε βιομηχανικά περιουσιακά στοιχεία εντός και κοντά σε μεγάλες μητροπολιτικές περιοχές, συμπεριλαμβανομένης της εφοδιαστικής «τελευταίου μιλίου (last mile)», καθώς οι θεμελιώδεις αρχές του κλάδου εδραιώνονται γύρω από τη διαρθρωτική επιτάχυνση του ηλεκτρονικού εμπορίου και τη μακροπρόθεσμη φθορά των βιομηχανικών αποθεμάτων.

Η πρόσθετη δέσμευση ακολουθεί την επιτυχή έναρξη της αρχικής ΚΕ του 1 δισεκατομμυρίου ευρώ τον Νοέμβριο του 2020.

Το χαρτοφυλάκιο είναι καλά σταθμισμένο στις πιο ανταγωνιστικές αγορές αστικών logistics της Ευρώπης, με δεκατρείς επενδύσεις στο Λονδίνο, έξι στο Παρίσι, δύο στο Βερολίνο και μία μόνο εξαγορά στο Μπέρμιγχαμ.