Συνεχίζει τις εξαγορές παραγωγών ενέργειας η Macquarie Asset Management
Συνεχίζει τις εξαγορές παραγωγών ενέργειας η Macquarie Asset Management

Συνεχίζει τις εξαγορές παραγωγών ενέργειας η Macquarie Asset Management

Συμφωνία για την απόκτηση της Reden Solar που αναπτύσσει, χρηματοδοτεί, κατασκευάζει και λειτουργεί σταθμούς ηλιακής ενέργειας
RE+D magazine
09.03.2022

Η Macquarie Asset Management, σε κοινοπραξία με την British Columbia Investment Management Corporation (BCI) και τη MEAG, κατέληξε σε συμφωνία για την εξαγορά της Reden Solar από την InfraVia Capital Partners και την Eurazeo έναντι €2,5 δισ.

Η Reden Solar αναπτύσσει, χρηματοδοτεί, κατασκευάζει και λειτουργεί σταθμούς ηλιακής ενέργειας σε όλη την Ευρώπη και τη Λατινική Αμερική, με επιχειρησιακό χαρτοφυλάκιο 762 MW και ορίζοντα ανάπτυξης 15 GW. Με έδρα κοντά στην Τουλούζη, η Reden Solar έχει καθιερωμένη παρουσία στη Γαλλία και την Ισπανία, σαν βασικές της αγορές, ενώ πρόσφατα επέκτεινε το αποτύπωμά της στην Ελλάδα και την Ιταλία.

Το μερίδιο της Macquarie Asset Management στη Reden Solar θα αποκτηθεί για λογαριασμό θεσμικών επενδυτών μέσω του Macquarie Global Infrastructure Fund και του Macquarie Green Investment Group Renewable Energy Fund 2 (MGREF2). Η Reden Solar αντιπροσωπεύει την τέταρτη επένδυση του MGREF2, έχοντας πρόσφατα ολοκληρώσει την εξαγορά του Apex Energies Group στη Γαλλία. Η συναλλαγή αναμένεται να ολοκληρωθεί έως το τρίτο τρίμηνο του 2022.

Ο Όμιλος Macquarie είναι κορυφαίος παγκόσμιος αναπτυξιακός επενδυτής ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, έχοντας επενδύσει ή αντλήσει περίπου 40 δισεκατομμύρια ευρώ στην πράσινη ενέργεια από το 2010 και με περισσότερα από 50 GW έργα πράσινης ενέργειας (ανάπτυξη, κατασκευή και λειτουργία) παγκοσμίως. Η εταιρεία πραγματοποίησε πρόσφατα μία από τις μεγαλύτερες επενδύσεις στην χώρα μας αξαγοράζοντας το 49% του ΔΕΔΔΗΕ από την ΔΕΗ έναντι του ποσού των €1,320 δισ. πλειοδοτώντας στον διαγωνισμό που προηγήθηκε.