10 Ιούν 2026

Attica: Σχέδιa για επιπλέον 7.500 τ.μ εμπορικούς χώρους

  • Ειρήνη Θεοφανίδου

Έναν νέο κύκλο ανάπτυξης με επίκεντρο τις επενδύσεις, την επέκταση του δικτύου και τον ψηφιακό μετασχηματισμό εγκαινιάζει η Αττικά Πολυκαταστήματα (Attica) μέλος της IDEAL Holdings, παρουσιάζοντας το στρατηγικό σχέδιο ανάπτυξης για την περίοδο 2026-2030.

Κατά τη διάρκεια ειδικής εκδήλωσης, οι διοικήσεις της εταιρείας και της IDEAL Holdings παρουσίασαν το όραμα για την επόμενη ημέρα των attica, με στόχο την περαιτέρω εδραίωσή τους ως κορυφαίου premium retail προορισμού στην Ελλάδα και την ενίσχυση της παρουσίας τους σε νέες κατηγορίες και εμπορικά concepts.

Κεντρικός πυλώνας του σχεδίου αποτελεί το «Elevation Project», μέσω του οποίου η εταιρεία προγραμματίζει επενδύσεις περίπου 7 εκατ. ευρώ ετησίως για την περίοδο 2026-2030, συνολικού ύψους περίπου 35 εκατ. ευρώ. Οι παρεμβάσεις περιλαμβάνουν αναβάθμιση καταστημάτων, διεύρυνση του χαρτοφυλακίου brands, ανάπτυξη premium υπηρεσιών όπως personal shopping και VIP χώρων εξυπηρέτησης, καθώς και αναβάθμιση της συνολικής εμπειρίας πελάτη σε φυσικά και ψηφιακά κανάλια.

Σημειώνεται ότι κατά την τελευταία τριετία έχουν ήδη υλοποιηθεί επενδύσεις ύψους 21 εκατ. ευρώ στο πλαίσιο του συγκεκριμένου προγράμματος.

Luxury retail hub στο City Link

Ιδιαίτερη βαρύτητα δίνεται στο City Link Luxury Project, το οποίο προβλέπει τη μετατροπή του πρώτου ορόφου του εμβληματικού κτιρίου στο κέντρο της Αθήνας, έκτασης 2.700 τ.μ., σε προορισμό πολυτελούς λιανικής που θα φιλοξενεί κορυφαίους διεθνείς οίκους μόδας. Η επένδυση εντάσσεται στη στρατηγική ενίσχυσης της παρουσίας των attica στην αγορά luxury retail και στην περαιτέρω αναβάθμιση της εμπορικής εμπειρίας.

Νέα καταστήματα και επέκταση κατά 7.500 τ.μ.

Το πλάνο ανάπτυξης προβλέπει συνολική επέκταση των εμπορικών χώρων κατά περίπου 7.500 τ.μ. μέσα από νέες επενδύσεις. Συγκεκριμένα, η εταιρεία σχεδιάζει το άνοιγμα 4 έως 6 νέων monobrand καταστημάτων έως το 2030, ενώ παράλληλα εισάγει το νέο concept attica Beauty Stores, με 4 έως 6 εξειδικευμένα καταστήματα ομορφιάς σε σημεία υψηλής επισκεψιμότητας. Παράλληλα, εξετάζεται η μελλοντική ανάπτυξη νέων πολυκαταστημάτων σε εμπορικούς προορισμούς υψηλής επισκεψιμότητας μετά το 2030.

Ψηφιακός μετασχηματισμός

Η εταιρεία σχεδιάζει επίσης επενδύσεις περίπου 2 εκατ. ευρώ ετησίως στον ψηφιακό και τεχνολογικό εκσυγχρονισμό της, με έμφαση στην αναβάθμιση των συστημάτων CRM και loyalty, καθώς και των ταμειακών και ψηφιακών υποδομών. Το attica e-shop, το οποίο αποτελεί ήδη το μεγαλύτερο ηλεκτρονικό σημείο πώλησης επιλεκτικών καλλυντικών στην Ελλάδα με περισσότερους από 60.000 κωδικούς προϊόντων, αναμένεται να αποτελέσει βασικό μοχλό ανάπτυξης τα επόμενα χρόνια.

Στόχος η αύξηση του μεριδίου αγοράς

Τα attica κατέχουν σήμερα μερίδιο περίπου 11% στην εγχώρια αγορά premium retail, η οποία αποτιμάται σε 1,5 δισ. ευρώ. Η διοίκηση στοχεύει έως το 2030 να αυξήσει το μερίδιο αυτό στο 15%-16%, σε μια αγορά που εκτιμάται ότι θα προσεγγίσει τα 2 δισ. ευρώ. Η στρατηγική βασίζεται στην περαιτέρω ανάπτυξη του οικοσυστήματος πολυτελείας στην Ελλάδα, αξιοποιώντας τη δυναμική του τουρισμού, την άνοδο της ζήτησης για premium προϊόντα και την αυξανόμενη παρουσία διεθνών brands στην ελληνική αγορά.

Ισχυρές επιδόσεις

Η Αττικά Πολυκαταστήματα διαθέτει σήμερα τέσσερα πολυκαταστήματα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, τέσσερα monobrand και δύο multibrand καταστήματα, καθώς και ηλεκτρονικό κατάστημα. Το 2025 περισσότεροι από 6,9 εκατ. πελάτες πραγματοποίησαν αγορές στα καταστήματα attica, ενώ το ηλεκτρονικό κατάστημα δέχθηκε πάνω από 11,4 εκατ. επισκέψεις. Η εταιρεία διαχειρίζεται συνολικά 69.000 τ.μ. εμπορικών χώρων, απασχολεί περισσότερους από 2.200 εργαζομένους και συνεργάζεται με περισσότερους από 330 προμηθευτές στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Η διοίκηση εκτιμά ότι το νέο επενδυτικό πρόγραμμα δημιουργεί τις προϋποθέσεις για επιτάχυνση της ανάπτυξης, ενίσχυση της κερδοφορίας και περαιτέρω δημιουργία αξίας για τους μετόχους, σε μια αγορά που παρουσιάζει ισχυρές προοπτικές επέκτασης τα επόμενα χρόνια.




By browsing this website, you agree to our privacy policy.
I Agree