Επένδυση €340εκατ. στην Ιταλία απο την PATRIZIA
Επένδυση €340εκατ. στην Ιταλία απο την PATRIZIA

Επένδυση €340εκατ. στην Ιταλία απο την PATRIZIA

Ενισχύει την πανευρωπαϊκή πλατφόρμα κυκλικής οικονομίας με μια επένδυση στην Greenthesis S.p.A.
RE+D magazine
08.04.2024

Η PATRIZIA επέκτεινε την πανευρωπαϊκή πλατφόρμα κυκλικής οικονομίας με μια επένδυση στην Greenthesis S.p.A, την κορυφαία ανεξάρτητη και πλήρως ολοκληρωμένη εταιρεία διαχείρισης απορριμμάτων της Ιταλίας, με αξία ιδίων κεφαλαίων περίπου 340 εκατ. ευρώ.

 Η PATRIZIA, μέσω της ναυαρχίδας της ευρωπαϊκής στρατηγικής υποδομών μεσαίας αγοράς, θα επιδιώξει να αποκτήσει μερίδιο 40% στον όμιλο μετά την επιτυχή ολοκλήρωση μιας υποχρεωτικής προσφοράς εξαγοράς, συνεχίζοντας το ενεργό επενδυτικό της πρόγραμμα σε ευκαιρίες που οδηγούν στην παγκόσμια ενεργειακή μετάβαση.

Μέσω των διαφόρων επιχειρηματικών γραμμών και του εκτεταμένου δικτύου της σε όλη την Ιταλία, η Greenthesis παρέχει μια λύση κυκλικής οικονομίας για την επεξεργασία των απορριμμάτων σε ολόκληρη την αλυσίδα αξίας. Διαθέτει τεχνογνωσία τόσο στους τομείς των αστικών όσο και των ειδικών αποβλήτων, με βασική εστίαση στις πιο σημαντικές δραστηριότητες προστιθέμενης αξίας στην κυκλική οικονομία που βασίζεται στα απόβλητα, όπως η αποκατάσταση, η επεξεργασία και η διάθεση.

Η Greenthesis κατέχει και εκμεταλλεύεται 20 βιομηχανικές εγκαταστάσεις κυρίως στη βόρεια και κεντρική Ιταλία, οι οποίες είναι αφιερωμένες στη διαχείριση απορριμμάτων, την ενέργεια από απόβλητα ("EfW"), την περιβαλλοντική αποκατάσταση και τις δραστηριότητες διαχείρισης χωματερών.

Χάρη στα περιουσιακά του στοιχεία, ο όμιλος Greenthesis είναι σε θέση να επεξεργάζεται περισσότερους από 1 εκατομμύριο τόνους βιομηχανικών και αστικών απορριμμάτων ετησίως, ενώ έχει ανεκτέλεστες παραγγελίες άνω των 350 εκατ. ευρώ.

Η πλατφόρμα Greenthesis επωφελείται από έναν σημαντικό αγωγό που θα τη δει να γίνει ένας από τους κύριους παράγοντες που δραστηριοποιούνται στην κυκλική οικονομία στην Ευρώπη. Διαθέτει έργα αποκατάστασης ύψους 350 εκατομμυρίων ευρώ τα επόμενα 10 χρόνια, καθώς και έναν αγωγό κεφαλαίου ύψους 140 εκατομμυρίων ευρώ που θα προσφέρει βελτιώσεις στα εργοστάσια, καινοτόμες θεραπείες και πράσινη ενέργεια τα επόμενα τρία χρόνια. Το πρόγραμμα capex υποστηρίζεται από ένα ισχυρό ρυθμιστικό περιβάλλον που περιλαμβάνει το Εθνικό Σχέδιο Ανθεκτικότητας και Ανάκαμψης της ΕΕ.