Η Scandic ανοίγει νέο ξενοδοχείο στο Μόναχο
Η Scandic ανοίγει νέο ξενοδοχείο στο Μόναχο

Η Scandic ανοίγει νέο ξενοδοχείο στο Μόναχο

Πρόκειται για το πέμπτο ξενοδοχείο της εταιρείας στη χώρα.
RE+D magazine
19.10.2022

Το πέμπτο της ξενοδοχείο στην Γερμανία άνοιξε πρόσφατα η Scandic.

Πρόκειται για το Scandic Munchen Macherei που βρίσκεται στο Μόναχο στην πολυσύχναστη συνοικία «Die Macherei» της περιοχής Berg am Laim. Το ξενοδοχείο είναι δυναμικότητας 234 δωματίων και μεταξύ άλλων διαθέτει ευρύχωρους χώρους εργασίας (co-working). Οι συμβατικές αίθουσες συνεδριάσεων έχουν επίσης αντικατασταθεί από δύο ιδιωτικές αίθουσες που είναι ιδανικές για συνεδριάσεις και εργασία μικρότερης διάρκειας.

Με τη διεθνή αλλά και σκανδιναβική-βαυαρική αίσθηση του, το εστιατόριο του ξενοδοχείου, Zieglerei, θα είναι ένα σύγχρονο σημείο συνάντησης τόσο για τους επισκέπτες όσο και για τους ντόπιους.

Το κτίριο θα είναι επίσης πιστοποιημένο σύμφωνα με το LEED (Leadership in Energy and Environmental Design), στην κατηγορία "Gold". Ο σκοπός της πιστοποίησης είναι να παρέχει μια ανεξάρτητη περιβαλλοντική αξιολόγηση του κτιρίου για τους επισκέπτες, την κοινωνία και άλλους ενδιαφερόμενους. Το σύστημα πιστοποίησης αξιολογεί πολλές σημαντικές πτυχές αειφορίας, όπως η βιοποικιλότητα, η εξοικονόμηση νερού, η ενεργειακή απόδοση και η αποδοτικότητα των πόρων, καθώς και η ικανότητα των εσωτερικών χώρων να παρέχουν καλό φως της ημέρας, αέρα και ήχο.

Όπως σε όλα τα ξενοδοχεία Scandic, η βιωσιμότητα αποτελεί κεντρικό στοιχείο του Scandic Munchen Macherei. Το ξενοδοχείο έχει στόχο να λάβει οικολογική σήμανση σύμφωνα με τα νέα αυστηρά κριτήρια του Nordic Swan Ecolabel, όταν το σήμα εισαχθεί στη Γερμανία.