ΗΠΑ: Αναχρηματοδοτήσεις δανείων παρά το υψηλό κόστος δανεισμού
ΗΠΑ: Αναχρηματοδοτήσεις δανείων παρά το υψηλό κόστος δανεισμού

ΗΠΑ: Αναχρηματοδοτήσεις δανείων παρά το υψηλό κόστος δανεισμού

Την περασμένη εβδομάδα το μέσο επιτόκιο συμβολαίου για στεγαστικά δάνεια σταθερού επιτοκίου 30 ετών με συμμορφούμενα υπόλοιπα δανείων αυξήθηκε σε 7,31% από 7,27%.
RE+D magazine
21.09.2023

Οι αιτήσεις για αναχρηματοδότηση στεγαστικού δανείου αυξήθηκαν κατά 13% την περασμένη εβδομάδα σε σύγκριση με την προηγούμενη εβδομάδα, σύμφωνα με τον εποχικά διορθωμένο δείκτη της Mortgage Bankers Association.

Η ζήτηση αναχρηματοδότησης κινείται συνήθως προς την αντίθετη κατεύθυνση με τα επιτόκια των στεγαστικών δανείων, αλλά αυτό δεν συνέβη. 

Την περασμένη εβδομάδα το μέσο επιτόκιο συμβολαίου για 30ετή στεγαστικά δάνεια σταθερού επιτοκίου με συμβατά υπόλοιπα δανείων ($726.200 ή λιγότερο) αυξήθηκε στο 7,31% από 7,27%, με τις μονάδες να παραμένουν αμετάβλητες από 0,72 (συμπεριλαμβανομένης της προμήθειας προέλευσης) για δάνεια με 20% προκαταβολή.

Μπορεί οι δανειολήπτες να ανησυχούν ότι τα επιτόκια θα μπορούσαν να ανέβουν ακόμη υψηλότερα, και έτσι κάνουν άλματα τώρα. Μπορεί επίσης ο αριθμός των αναχρηματοδοτήσεων να είναι τόσο μικρός αυτή τη στιγμή που οποιαδήποτε μικρή αλλαγή έχει ως αποτέλεσμα μεγάλη ποσοστιαία κίνηση.

Οι αιτήσεις υποθηκών για αγορά κατοικίας αυξήθηκαν κατά 2% για την εβδομάδα αλλά ήταν 26% χαμηλότερες από την ίδια εβδομάδα πριν από ένα χρόνο.

Με τις τιμές των κατοικιών τώρα να αυξάνονται ξανά, το μέσο μέγεθος δανείου σε μια αίτηση αγοράς ήταν $416.800, το υψηλότερο επίπεδο σε διάστημα έξι εβδομάδων.