Μεγάλο ενδιαφέρον για την μίσθωση του Μεγάρου Μποδοσάκη
Μεγάλο ενδιαφέρον για την μίσθωση του Μεγάρου Μποδοσάκη

Μεγάλο ενδιαφέρον για την μίσθωση του Μεγάρου Μποδοσάκη

Βάλια Πολίτη
20.07.2023

Με την προσέλκυση σημαντικών εταιρειών κυρίως από τον ξενοδοχειακό χώρο από Ελλάδα και εξωτερικό ολοκληρώθηκε με ολιγοήμερη παράταση η πρώτη φάση του διαγωνισμού για την μακροχρόνια μίσθωση ενός από τα σημαντικότερα κτίρια της Αθήνας του Μεγάρου Μποδοσάκη που «τρέχει» για λογαριασμό του Ίδρυματος Μποδοσάκη, η γνωστή εταιρεία συμβούλων Savills Hellas.

Το ιστορικό ακίνητο συνολικής επιφάνειας 12.819 τ.μ., που φιλοξενούσε τα τελευταία χρόνια τα κεντρικά γραφεία της Eurobank μένει ελεύθερο έως το τέλος του έτους αφού η τράπεζα θα μετακινηθεί στα νέα της γραφεία. 

Με βάση τη διακήρυξη η διαδικασία θα γίνει σε δυο φάσεις. Η πρώτη που ολοκληρώθηκε αφορά στην κατάθεση των μη δεσμευτικών οι οποίες θα αξιολογηθούν από την Επιτροπή του Μποδοσάκειου και την Savills, με στόχο μέχρι τέλος Ιουλίου να ανακοινωθούν ποιοι προκρίνονται στην επόμενη φάση, στην οποία οι υποψήφιοι θα κληθούν να καταθέσουν τις τελικές προσφορές τους.

Στόχος η διαδικασία να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του έτους οπότε και λήγει η σύμβαση με την τράπεζα.

Το εξαώροφο κτίριο γραφείων συνδυάζει κλασικιστικά και μοντέρνα στοιχεία και οικοδομήθηκε μεταξύ των ετών 1949-1958, βάσει σχεδίων του αρχιτέκτονα Ανδρέα Πλουμιστού, ιδρυτικού μέλους της Ελληνικής Αρχιτεκτονικής Εταιρείας, για να στεγάσει τα γραφεία της εταιρείας του Μποδοσάκη (Πρόδρομος Αθανασιάδης) ενός από τους σημαντικότερους επιχειρηματίες της εποχής.


Μετακομίζει η διοίκηση της Eurobank στην Ομήρου

Σε τρία κτίρια μετακομίζουν οι εργαζόμενοι -περί τα 500 άτομα- της Eurobank μετά την λήξη της συμβάσης που είχε η τράπεζα με το Μποδοσάκειο Ίδρυμα. Η διοίκηση και μέρος των εργαζομένων -περί τα 100 άτομα- θα μετακομίσει τον Οκτώβριο στο ριζικά ανακαινισμένο κτίριο των 4.500 τμ το οποίο στέγαζε παλαιότερα την «Φοίνιξ Ασφαλιστική», απέναντι από το μέγαρο της Παλιάς Βουλής. 

TOMBAZIS_GRIVALIA3.jpg

Το κτίριο αγόρασε η Grivalia Properties το καλοκαίρι του 2018 έναντι €10 εκατ. η οποία προχώρησε στην συνέχεια σε εκτεταμένες εργασίες ανακατασκευής και ενεργειακής αναβάθμισης του. 

Οι υπόλοιποι θα μεταφερθούν στο κτίριο που μέχρι πρόσφατα στέγαζε την Επιτροπή Κεφαλαιαγορά (Σταδίου και Κολοκοτρώνη) και στο κτίριο επί της οδού Πεσμαζόγλου (πρώην Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο) στο Eurobank Hub στη Νέα Ιωνία και στο κτίριο Παπαστράτου στον Πειραιά που στεγάζει ήδη τη Διεύθυνση Λιανικής Τραπεζικής.