Σε Ολλανδούς το ακίνητο του ΕΟΜΜΕΧ στον Ταύρο
Σε Ολλανδούς το ακίνητο του ΕΟΜΜΕΧ στον Ταύρο

Σε Ολλανδούς το ακίνητο του ΕΟΜΜΕΧ στον Ταύρο

Στο ακίνητο βρίσκεται χαρακτηρισμένο ένα κτίριο ως νεώτερο μνημείο με εμβαδόν 837 τ.μ.
RE+D magazine
31.03.2022

Η MRP της οικογενείας Meijer μίας από τις μεγαλύτερες εταιρείες ανάπτυξης και αξιοποίησης ακίνητης περιουσίας στην Ολλανδία, με όχημα την «MRP TAVROS ΑΕ», κατέθεσε την μία και μοναδική δεσμευτική προσφορά για την αξιοποίηση του ακινήτου του ΕΟΜΜΕΧ στον Ταύρο.

Το ακίνητο στο οποίο στο παρελθόν στεγάζονταν αποθήκες του EOMMEX βρίσκεται σε περιοχή κατοικίας με επιτρεπόμενες χρήσεις γης «Πολεοδομικού Κέντρου», ενώ η τοποθεσία του θεωρείται κομβική, καθώς γειτνιάζει με δύο μεγάλες αρτηρίες, τη Λεωφόρο Πειραιώς (250 μ.) και τη Λεωφόρο Χαμοστέρνας (150 μ.). Άλλο ένα σημαντικό πλεονέκτημα είναι το ότι η τοποθεσία του κτηρίου αποτελεί συνδετικό κρίκο μεταξύ του κέντρου της Αθήνας με περιοχές των νοτίων προαστίων (Καλλιθέα, Μοσχάτο, Πειραιά κλπ.). 


Από τα 5 αυτοτελή κτίρια συνολικού εμβαδού 1.526,79 τ.μ.. που βρίσκονται στο οικόπεδο συν. επιφανείας 3.295,75 τ.μ., το ένα (837τ.μ.) έχει ανακηρυχθεί ως νεότερο μνημείο. Σύμφωνα με τον σχεδιασμό το διατηρητέο μετά την αποκατάστασή του θα αποτελέσει τοπόσημο για την ευρύτερη περιοχή, ενώ στο οικόπεδο ο ΣΔ δίνει δυνατότητα περαιτέρω δόμησης που φτάνει συνολικά τα 9.900 τμ 


Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΤΑΙΠΕΔ άμεσα θα ξεκινήσει η διαδικασία αξιολόγησης της προσφοράς, ώστε να διαπιστωθεί η πλήρωση των προβλεπόμενων κριτηρίων, ενώ στη συνέχεια, σε συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΤΑΙΠΕΔ θα αποσφραγιστεί η οικονομική προσφορά, ακολουθώντας όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες. 


Ποιος είναι ο επενδυτής


Η MRP με ιστορία πάνω από ένα αιώνα, είναι μια από τις σημαντικότερες εταιρείες ανάπτυξης και αξιοποίησης ακίνητης περιουσίας στην Ολλανδία διαθέτοντας κτίρια συνολικής άνω των 1,5 εκατ. τμ,. Σημαντικότερα έργα της αποτελούν το «Hub Amsterdam» που περιλαμβάνει την κατασκευή συνολικά 80 κατοικιών και γραφείων στην περιοχή on Osdorpplein Nieuw-West, το «Amstel Station» που περιλαμβάνει την κατασκευή 252 κατοικιών στο κέντρο του Άμστερνταμ, το «Amsterdam New West» που περιλαμβάνει την ανάπτυξη κτιρίων μεικτών χρήσεων (κατοικίες, εμπορικές χρήσεις, parking, χώρους εστίασης και αναψυχή) κ.α.

Στην ελληνική αγορά δραστηριοποιείται από το 2021 εστιάζοντας σε έργα βιώσιμης αστικής ανάπτυξης που θα αναβαθμίζουν την ποιότητα ζωής των πολιτών.