Παράταση έως τέλος Ιουνίου για το Θριάσιο ΙΙ
Παράταση έως τέλος Ιουνίου για το Θριάσιο ΙΙ

Παράταση έως τέλος Ιουνίου για το Θριάσιο ΙΙ

RE+D magazine
04.03.2024

Στον... "αέρα" εξακολουθεί να μένει η δημιουργία του μεγαλύτερου κέντρου εφοδιαστικής αλυσίδας στη χώρα σε έκταση 1.450 στρεμμάτων στο Θριάσιο ΙΙ μετά και τη νέα παράταση που έδωσε το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών στο ανάδοχο σχήμα Hellenic Train-Damco λόγω εκκρεμοτήτων.

Συγκεκριμένα, το Υπουργείο επέκτεινε τον χρόνο ισχύος της προσφοράς του αναδόχου και των σχετικών εγγυητικών επιστολών ύψους €2,5 εκατ. έως την 31η Ιουνίου 2024.

Το Θριάσιο ΙΙ, μετά από δεκαετίες φαίνεται πως πλέον πως έχει πάρει τον δρόμο του. Το σχήμα Hellenic Train- Damco αναλαμβάνει τις τύχες του νέου εμπορευματικού κέντρου στον Ασπρόπυργο, γνωστότερο ως Θριάσιο ΙΙ το ακίνητο του οποίου θεωρείται ως ένα από τα σημαντικότερα ακίνητα στην Αττική. 

Βρίσκεται δίπλα ακριβώς από το Θριάσιο Ι, (Θριάσιο Εμπορευματικό Κέντρο) το οποίο είναι υπό το σχήμα ΕΤΒΑ ΒΙΠΕ-GOLDAIR.

Το κόστος του έργου ανέρχεται σε ποσό με ΦΠΑ 696 εκατ. ευρώ (ποσό χωρίς ΦΠΑ 561,04 εκατ. ευρώ). Το έργο διεξάγεται στα πλαίσια του ανοιχτού Διεθνούς Διαγωνισμού για την ανάθεση Σύμβασης Παραχώρησης για τη Λειτουργία, Συντήρηση, Εκμετάλλευση, ολοκλήρωση μελετών, κατασκευής έργων και προμήθεια εξοπλισμού του Ε.Σ.Σ.Σ.Δ.Ι. Θριασίου Πεδίου, σύμφωνα με τις διατάξεις του ν. 4413/2016.

Αξίζει, τέλος, να σημειωθεί ότι αντίθετα από την εξέλιξη στο Θριάσιο ΙΙ στο όμορο Θριάσιο Ι οι εργασίες για την κατασκευή εμπορευματικού κέντρου από την εταιρεία ΘΕΚ, την οποία ελέγχουν η Goldair Cargo και η ΕΤΒΑ ΒΙΠΕ, προχωρούν.