Πλατφόρμα με "πράσινα" βιομηχανικά ακίνητα made in France
Πλατφόρμα με "πράσινα" βιομηχανικά ακίνητα made in France

Πλατφόρμα με "πράσινα" βιομηχανικά ακίνητα made in France

Η επένδυση αυξάνει το μέγεθος του τρέχοντος χαρτοφυλακίου με βιομηχανικά ακίνητα και αποθήκες της Europa Capital σε περίπου. 815.000 τ.μ.
RE+D magazine
19.07.2022

Η Europa Capital, πανευρωπαϊκός διαχειριστής επενδύσεων σε ακίνητα, σε συνεργασία με την DeA Capital Real Estate France, ανακοίνωσε την δημιουργία της γαλλικής πλατφόρμας με "πράσινα" βιομηχανικά ακίνητα για λογαριασμό του Europa Fund VI .

Η πλατφόρμα, που στοχεύει να ξεπεράσει σε αξία χαρτοφυλακίου τα €100εκατ., συμφώνησε να χρηματοδοτήσει την ανάπτυξη πέντε σύγχρονων βιομηχανικών μονάδων μέσω μιας συναλλαγής με την εταιρεία ανάπτυξης του κλάδου Axtom.

Το χαρτοφυλάκιο που θα προκύψει θα περιλαμβάνει περίπου 2.800 τμ νέων χώρων υψηλών προδιαγραφών στις περιοχές των Wattrelos (Lille), Colombier (Λυών), Epernon (Σαρτρ), Brignoles (Μασσαλία) και Saint-Herblain (Νάντη).

Τα υπό κατασκευή βιομηχανικά ακίνητα αναμένεται να παραδοθούν μεταξύ τελευταίου τριμήνου 2022 και αρχές 2023 και έχουν χρηματοδοτηθεί μέσω της παροχής πράσινου δανείου από την HSBC Continental Europe, με όλα τα περιουσιακά στοιχεία να αναμένεται να επιτύχουν πιστοποίηση BREEAM Very Good λόγω της χρήσης υψηλής απόδοσης οικοδομικών υλικών και ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Το δάνειο επωφελείται επίσης από ένα ειδικό «Πράσινο Πλαίσιο», το οποίο η Ethifinance, ένας οργανισμός αξιολόγησης ESG, έχει ανεξάρτητα επιβεβαιώσει.

Η Europa Capital έχει μακρά ιστορία στη δημιουργία ελκυστικών αποδόσεων για τους επενδυτές μέσω επενδύσεων στον τομέα των logistics πόλης. Συνολικά, η Europa Capital έχει αποκτήσει 93 κτίρια στον κλάδο, συνολικού ύψους 674 εκατ. ευρώ από το 2018.

Αυτή η τελευταία επένδυση αυξάνει το μέγεθος του τρέχοντος χαρτοφυλακίου με βιομηχανικά ακίνητα και αποθήκες της Europa Capital σε περίπου. 815.000 τ.μ. τα οποία βρίσκονται σε διάφορες γεωγραφικές περιοχές, συμπεριλαμβανομένων του Ηνωμένου Βασιλείου, της Γαλλίας, της Γερμανίας, της Ολλανδίας, της Τσεχικής Δημοκρατίας, της Ουγγαρίας και της Πολωνίας.