Σε IPO προχωρά η Ινδική Aadhar Housing Finance θυγατρική της Blackstone
Σε IPO προχωρά η Ινδική Aadhar Housing Finance θυγατρική της Blackstone

Σε IPO προχωρά η Ινδική Aadhar Housing Finance θυγατρική της Blackstone

Η εταιρεία που εξειδικεύεται στην παροχή στεγαστικών δανείων είχε προσπαθήσει να προχωρήσει σε δημόσια εγγραφή το 2022 αλλά την "φρέναρε" λόγω αστάθειας στην αγορά.
Ειρήνη Θεοφανίδου
31.01.2024

Ο ινδικός πάροχος στεγαστικών δανείων Aadhar Housing Finance, που ανήκει στον όμιλο Blackstone, προχωρά σε αρχική δημόσια προσφορά (IPO) ύψους $600-$650 εκατ. σε αποτίμηση έως και $3 δισ.

Ο επενδυτικός όμιλος Blackstone απέκτησε την Aadhar για περίπου $300 εκατ. το 2019 καθώς "στοιχημάτησε" στην αυξανόμενη ζήτηση για οικονομικά προσιτή στέγαση και χρηματοδότηση στην Ινδία.

Η απόπειρα για IPO είναι η δεύτερη της Aadhar σε μια εισαγωγή μετά από ένα σχέδιο IPO $1 δισ. το 2022 που ακυρώθηκε εν μέσω αστάθειας της αγοράς που ακολούθησε τον πόλεμο Ρωσίας-Ουκρανίας.

Η Aadhar σχεδιάζει να καταθέσει τα έγγραφα της IPO στη ρυθμιστική αρχή της Ινδίας εντός των επόμενων δύο εβδομάδων, αναφέρουν πηγές που βρίσκονται κοντά στην εταιρεία. Η χώρα αυτή τη στιγμή βλέπει σχέδια ρεκόρ εισαγωγής στο χρηματιστήριο, με γνώμονα τις προσδοκίες για πολιτική σταθερότητα και μια ταχέως αναπτυσσόμενη οικονομία. 

Η χρηματιστηριακή της αγορά πρόσφατα ξεπέρασε αυτή του Χονγκ Κονγκ και έγινε η τέταρτη μεγαλύτερη στον κόσμο με τον δείκτη αναφοράς Sensex να διαπραγματεύεται κοντά σε υψηλά επίπεδα ρεκόρ. "Η Blackstone θέλει να κεφαλαιοποιήσει αυτές τις συνθήκες της αγοράς και να πουλήσει ένα μέρος του μεριδίου της" τονίζουν οι ίδιες πηγές.