Στα... σκαριά πάνω από 900 έργα logistics στη Ρουμανία
Στα... σκαριά πάνω από 900 έργα logistics στη Ρουμανία

Στα... σκαριά πάνω από 900 έργα logistics στη Ρουμανία

RE+D magazine
28.04.2022

Πάνω από 900 έργα στον κλάδο των βιομηχανικών ακινήτων και logistics βρίσκονται σε εξέλιξη, σε διάφορα στάδια, στη Ρουμανία, σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποιήθηκε από την εταιρεία συμβούλων IBC Focus, που δημοσίευσε το Economedia.ro.

Οι επενδύσεις που απαιτούνται για την υλοποίησή τους θα είναι περίπου 6 δισ. RON (€1,2 δισ.), αλλά τα περισσότερα από τα έργα βρίσκονται ακόμη στα αρχικά τους στάδια (σχεδιασμού και έκδοσης αδειών).

Περισσότερα από τα μισά έργα είναι αποθηκευτικοί χώροι. Συγκεκριμένα, τον Μάρτιο καταγράφθηκαν 905 έργα, σημειώνοντας αύξηση 8,7% σε σχέση με τον Φεβρουάριο. Σωρευτικά, η έκτασή τους είναι 2,63 εκατ. τετραγωνικά μέτρα και η αξία των επενδύσεων ανέρχεται στο εκτιμώμενο ποσό των 6,03 δισ. RON.

Οι περισσότερες από τις επενδύσεις συγκεντρώνονται στην κομητεία Bihor, η οποία έχει συνολικά 81 έργα. Επίσης, σημαντικός αριθμός έργων αναμένεται να ανεγερθεί στο Ilfov, μια κομητεία που συγκέντρωσε 78 επενδύσεις. Στο αντίθετο άκρο βρίσκονται κομητείες όπως οι Mehedinți και Teleorman, με 3 και 4 έργα.