Σε τελικό στάδιο οι υπογραφές για το ακίνητο του ΤΕΕ στο Μαρούσι
Σε τελικό στάδιο οι υπογραφές για το ακίνητο του ΤΕΕ στο Μαρούσι

Σε τελικό στάδιο οι υπογραφές για το ακίνητο του ΤΕΕ στο Μαρούσι

RE+D magazine
25.05.2023

Στην ανάπτυξη κτηρίου γραφείων επιφάνειας περίπου 10.000 τ.μ. επί οικοπέδου που ανήκει στο Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος (ΤΕΕ) προχωρά η ΓΕΚ Τέρνα η οποία πλειοδότησε στον σχετικό διαγωνισμό.

Το έργο «τρέχει» η Dimand, έχοντας, μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες εξασφαλίσει ήδη συμφωνία με τον όμιλο Ιατρικού Αθηνών.

Ο διαγωνισμός αφορούσε στην αξιοποίηση μέσω αντιπαροχής του ακινήτου που διαθέτει το ΤΕΕ στο "δακτυλίδι" στην Λ. Κηφισίας το οποίο βρίσκεται μπροστά από τις εγκαταστάσεις του Ιατρικού Αθηνών το οποίο θα είναι ένας από τους βασικούς χρήστες των νέων γραφείων.

Σύμφωνα με τους όρους του διαγωνισμού το ελάχιστο αποδεκτό ποσοστό προσφερόμενης αντιπαροχής στο ΤΕΕ έφτανε σε 35,45% που αντιστοιχεί σε πάνω από 3.500 τ.μ χώρων κύριας χρήσης. 

Επιπλέον ο πλειοδότης θα έπρεπε να εξασφαλίσει ότι ο Αρχιτεκτονικός και Ενεργειακός Σχεδιασμός του νέου κτιρίου θα έπρεπε να καλύπτει κατ’ ελάχιστο τις απαιτήσεις κατά το πρότυπο LEED gold.

Στο ακίνητο που θα διαθέτει άλλα 10.000 τμ υπόγειους χώρους θα δημιουργηθούν 310 θέσεις στάθμευσης, εκ των οποίων οι 268 θα είναι υπόγειες συν 2 οι οποίες θα προορίζονται για στάθμευση μεγάλων οχημάτων και οι 40 υπαίθριες.

Το συνολικό ύψος της επένδυσης αναμένεται να φτάσει τα €35 εκατ.