Ικανοποίηση του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών για τη μείωση ενοικίων
Ικανοποίηση του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών για τη μείωση ενοικίων

Ικανοποίηση του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών για τη μείωση ενοικίων

"Με ιδιαίτερη ικανοποίηση ακούσαμε τον πρωθυπουργό να ανακοινώνει το μέτρο της μείωσης των ενοικίων κατά 80% για τους μήνες Ιανουάριο και Φεβρουάριο, για τα καταστήματα που θα παραμείνουν μετά τις 16 Δεκεμβρίου κλειστά με κρατική εντολή, με παράλληλη επιδότηση των ιδιοκτητών καθώς και τη διατήρηση του επιτυχημένου χρηματοδοτικού εργαλείου της επιστρεπτέας προκαταβολής".
RE+D magazine
17.12.2020

Μέτρα για την ενίσχυση της ψυχολογίας της αγοράς και για πρακτικά θέματα προγραμματισμού των επιχειρήσεων.

Τα παραπάνω σημείωσε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών, Σταύρος Καφούνη ο οποίος τόνισε ότι από την αρχή της κρίσης είχε έντονα επισημάνει το πόσο σημαντικό είναι το θέμα της μείωσης των ενοικίων.

Μάλιστα, πρόσφατα, έθεσε στο δημόσιο διάλογο προτάσεις, που εκτός από τη συνέχιση και την ενίσχυση του μέτρου της επιστρεπτέας προκαταβολής με παράλληλη μετατροπή μεγάλου τμήματος αυτής σε μη επιστρεπτέο ποσό, αναφέρονται εκτός των άλλων και στη διευθέτηση-ρύθμιση όλων των συσσωρευμένων χρεών που έχουν μεταφερθεί για την άνοιξη του 2021, με κούρεμα μεγάλου μέρους αυτών καθώς και στην αναστολή των δόσεων των δανείων, για όσο η αγορά δεν λειτουργεί.

"Όλα τα παραπάνω προτεινόμενα μέτρα πρέπει να ανακοινωθούν έγκαιρα, όχι μόνο για ενίσχυση της ψυχολογίας της αγοράς, αλλά και για πρακτικά θέματα προγραμματισμού των επιχειρήσεων" σημειώνει ο κ. Καφούνης